Over

Over: Volg je hart en Corina van Gulik

Welkom!


Mijn naam is Corina van Gulik, ik ben 45 jaar, getrouwd en samen hebben we een zoon.

Als 19-jarige begonnen in de zorg voor mensen met een beperking. Mijn passie voor zorgen is ontstaan in mijn gezin van herkomst: ik heb een jongere broer met syndroom van Down.

Door de jaren heen is mijn passie verschoven van "zorgen voor" naar "zorgen dat". Via het werkveld mensen met een beperking naar jeugd naar volwassenen. Momenteel werk ik ook bij gemeente Goeree-Overflakkee als procesregisseur.


Eén van mijn passies is leren en ontwikkelen. Naast werken volg ik deeltijd een studie psychologie, waarbij ik in de laatste fase van de bachelor zit. Tussen de bedrijven door heb ik een opleiding systemisch werk gevolgd.

Het eerste deel gestart omdat ik me persoonlijk wilde ontwikkelen, maar ben erdoor geraakt en enorm enthousiast over geworden. Na het vervolg ook een opleiding tot systemisch coach afgerond.

Daarna meteen een opleiding voor trauma coaching gestart. En o wat is IZR een bijzondere methode die me op het lijf geschreven is: gebaseerd op het vertrouwen in het gezonde deel wat zich in iedereen bevindt! En wat hou ik van de diversiteit en afwisseling in mijn werk!


Systemisch werken en het werken met IZR-processen heeft me, naast mijn geloof, veel rust en kracht gebracht. Het maakte dat ik mijn pijn en verdriet aan kon kijken, hierdoor nu meer vrijheid in mezelf ervaar.

Het maakt dat ik mijn hart durf te volgen!


Als coach reis ik met je mee naar daar waar het moeilijk is en waar je eigenlijk liever niet naar toe wil. Daar waar je het ongemak tegenkomt. Waar je wat te doen hebt om dichter bij jezelf te komen en te blijven! Een reis naar je hart ♥

Plan een vrijblijvende kennismaking

Waarlijk zien


Om te kunnen groeien is het eerst nodig om te kunnen zien. Waarlijk te zien.

Wat er was, wat er is. En ook: wat er niet was en wat er niet is. En dat alles met een mildheid kunnen ontmoeten. Een mildheid naar jezelf.

Jezelf waarlijk ontmoeten en zo op een andere manier de wereld ontmoeten.



Taal geven aan pijn


In een wereld waar het hoofd, denken, onthouden, weten, analyseren enorm belangrijk is, is het vaak lastig naar ons gevoel te komen.

Opstellingenwerk en proceswerk is werken met je lijf, met je gevoel.

 Hier ontmoet je vaak je eigen pijn. Groeipijn die nodig is om te kunnen helen.

Hoe mooi is het om uiting te kunnen geven aan dat wat je voelt, taal geven aan de (groei)pijn.

Oei, ik groei!

Helende bedding


Tijdens een mooie opleidingdag bij het Bert Hellinger Instituut zijn mijn 3 interne drijfveren, leidende principes opgehaald:


WAARLIJK ZIEN

TAAL GEVEN AAN PIJN

HELENDE BEDDING


Helende bedding een omschrijving die ik, soms in andere bewoordingen, terugkrijg na opstellingen of coachsessies.

Dank voor jullie mooie complimenten !

Uitgelicht: Opvoedopstelling


Voorbeelden van opvoedvragen:

* Mijn kind claimt mij

* Mijn ex voedt mijn kind niet op

* Hoe kan ik omgaan met de boze buien van mijn kind?

* Ik word soms zo boos wat niet past bij de situatie

* Ik wil eens een avond rust aan de eettafel

* Mijn kind wil voor mij zorgen

* Mijn kind van 10 plast nog in zijn broek.


Samen kijken we naar je vraag. We leggen het neer op de vloer met tegels en kijken dan wat maakt dat je vaststaat. Het verkregen inzicht maakt dat er iets in jou als opvoeder verandert. Wat maakt dat je hulp van het wijkteam of jeugdzorg niet meer nodig hebt.

In de meeste gevallen is een eenmalige opvoedopstelling voldoende om verder te kunnen. Bij complexere situaties vraagt het soms ook andere interventies. Daar kan eventueel advies over gegeven worden.

Meer weten?

Uitgelicht: Leefstijl, vitaliteit & gezondheid


Stel je herkent je in één van de volgende beschrijvingen: 

Je gaat al jaren regelmatig naar de fysio omdat je rugklachten maar terug blijven komen, of je blijft maar last van hoofdpijn houden. 

Je hebt onverklaarbare klachten of er is iets vastgesteld maar je hebt het idee dat er ook nog op een andere manier naar gekeken kan worden. Je hebt van alles geprobeerd en toch blijf je zoeken naar verbetering?



Volg je hart werkt samen met medici, fysiotherapeuten andere zorgverleners en coaches om uw dossier van een andere kant te belichten. Vanuit het perspectief van de mens achter de patiënt. Met zijn of haar welzijn, positieve gezondheid en systemische achtergrond. Denk hierbij aan vragen als:

- wat draag je allemaal wat niet van jou is? (wat terug te zien kan zijn in rugklachten)

- is je overlevingsmechanisme in je hoofd zijn/nadenken/verklaren? (wat terug te zien kan zijn in hoofdpijn)

- welke belangrijke life-events heb je meegemaakt?



Al deze zaken spelen mee in hoe jij in je vel zit, je lijf bewoont, wat je leefstijl is. Het kan dus van invloed zijn op de fysieke klachten die je hebt en je gezondheid. 

Om ook op deze vlakken interventies te doen kan bijdragen aan een beter welzijn.


 

Kijk hier voor: coaching als preventie, in de driehoek, als wachtlijstoverbrugging (ook voor GGZ) en in vastgelopen situaties (casusregie/procesregie)



NEEM CONTACT MET ONS OP

Samenwerkingen


Share by: